7 semne că te afli într-o relație toxică

Lifestyle

Oricine e de acord că pentru a evita să fii parte dintr-o relație toxică nu trebuie să te implici în una. Trebuie să ai încredere în instinctele tale atunci când acestea îți spun că ceva nu este în regulă. Mai ales că există semne clare că actuala ta relație se îndreaptă spre un drum greșit. Îți prezint câteva exemple ca să înțelegi la ce mă refer.

1. Potențialul partener îți împărtășește prea multe detalii din trecutul lui. Fără ca tu să îi fi cerut acest lucru poate deveni la un moment dat obositor.

2. Își amintește doar în situațiile de criză sau doar atunci când se plictisește. Și e firesc ca tu să devii iritat la un moment dat de acest lucru.

3. Când partenerul se ocupă de planurile voastre comune nu poți decât să te bucuri, dar începi eventual să te îngrijorezi atunci când ideile aceastea îl obsedează și ajungi să faci ca el ca să eviți certuri.

4. Oamenii care preiau controlul asupra discuțiilor. Să nu ai dreptul la opinie este în majoritatea cazurilor frustrant. Pentru că e o calitate capacitatea de a asculta, dar nevoia de comunicare e mult mai importantă.

5. Partenerul e de obicei nemulțumit de tine. Că nu îl asculți destul, că nu te implici ca și el în relație, că nu îți pasă. E firesc ca la un moment dat să nu mai ai chef să te implici într-o relație din care parcă nu ai face parte.

6. Relația voastră nu e competiție. Dar uneori partenerul tău nu înțelege acest lucru și vede în tine un inamic cu care să se lupte pentru ceva fictiv, până la urmă.

7. Chiar dacă tu ești un om darnic, să-ți fie cheltuiți contant banii trebuie să fie supărător. Partenerul ar trebui să ajungă în situația asta foarte rar, doar în situații limită. Și numai dacă vrei tu să-l ajuți se poate întâmpla și în alte cazuri.

Dacă o nouă cucerire te face să te simți ciudat e semn că nu e cazul să te entuziasmezi degeaba. Ci să fi calculat ca să nu ajungi într-un punct pe care să nu știi cum să-l gestionezi. O soluție poate fi să discuți cu el ce te îngrijorează. Iar dacă partenerul e receptiv, poate relația meerită o șansă la viață.

Share this:

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*