17 lucruri despre corpul uman care te vor fac să te simți precum un expert

Lifestyle

Corpurile noastre sunt mașinării perfecte care creează mii de procese în fiecare minut în timp ce spre exemplu, citești acest articol. Iar noi nu știm mai nimic despre cele mai multe dintre aceste procese uimitoare. Mai jos vei putea găsi o listă cu unele dintre cele mai uimitoare lucruri despre corpul uman.

 

1. Bebelușii nu au genunchi; genunchii există la început sub forma unor cartilaje moi care se întăresc abia după vârsta de 3 ani.

2. Corneea este singura parte a corpului uman care primește oxigen nu prin intermediul sângelui, ci direct din contactul cu aerul înconjurător.

3. Este imposibil să râzi dacă încerci să te gâdili singur; cerebelul tău va trimite semnale care să ignore iritarea altor părți ale corpului tău.

4. Creierul uman folosește 20% din oxigenul primit și 50% din glucoza care intră în corp. De asemenea, el cheltuie 20% din cantitatea totală de energie. Celebra teorie care spune că ne folosim doar 10% din creier este un mit: ne folosim toate părțile creierului care sunt active mereu.

5. „Orbirea” din cauza zăpezii este o condiție în care o persoană nu mai poate vedea din cauza luminii puternice reflectate de zăpadă.

6. Majoritatea oamenilor respiră cu doar o nară odată; ne schimbăm nara cu care respirăm o dată la fiecare 4 ore.

7. În ciuda numeroaselor opinii, este de două ori mai greu să micșorezi mărimea mușchilor decât să o crești.

8. 25% dintre mușchii noștri sunt situați în zona gâtului și în cea a feței. Datorită acestui lucru, expresiile noastre faciale sunt foarte bogate și versatile.

9. Părul unei femei roșcate poate fi folosit pentru a crea un higrometru (dispozitiv pentru măsurarea umidității aerului).

10. Există un motiv logic pentru care pupilele noastre se măresc din cauza fricii: câmpul nostru vizual se lărgește pentru a ne permite să analizăm mai bine împrejurimile.

11. Creierul nostru poate produce suficientă energie pentru a aprinde un bec de mărime mică.

12. În ciuda răspânditei opinii conform căreia lipsa percepției culorilor este o condiție legată de genul unei persoane și doar bărbații suferă din cauza ei, s-a descoperit și la 0,4% dintre femei (8% dintre bărbați o au). Totuși, gena acestei condiții este moștenită de la mame.

13. Pentru a face un singur pas înainte, corpul nostru folosește mai mult de 200 de mușchi car lucrează consecutiv. Acest număr poate varia în funcție de particularitățile propriei anatomii a unei persoane.

14. Pielea umană se regenerează singură la fiecare 28 de zile; în timpul vieții noastre, dăm jos aproximativ 40 de kilograme de piele.

15. Un nou născut are mai mult de 270 de oase; pe parcursul procesului de creștere, unele dintre oase pot fuziona cu altele. Există aproximativ 206 oase în corpul unui adult.

16. Ciclul vieții părului uman este de 2-5 ani; totuși, unele fire de păr pot trăi până la 7 ani.

17. Pe parcursul unui singur an, inima umană pompează suficient de mult sânge cât să umple o piscină olimpică (peste 2,5 milioane de litri) și se contractă de 38,5 milioane de ori.

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*