8 alimente toxice care îți pot afecta sănătatea

Food & Drinks

8 alimente toxice care îți pot afecta sănătatea

Deseori considerăm legumele crude, semințele și fructele de mare sunt cele mai sănătoase opțiuni pe care le putem alege deoarece ele conțin numeroase vitamine și acizi grași sănătoși omega-3. De aceea, de cele mai multe ori încercăm să includem aceste produse în alimentația noastră.

Totuși, ceea ce nu știm este că unele dintre aceste produse conțin de asemenea niște toxine care în anumite doze pot deveni letale. Este important să știi care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol.

Am creat o listă pentru tine care să te ajute să afli despre preparatele care conțin toxine și care în anumite doze pot fi letale. Citește și tu mai jos despre ele și informează-te pentru a-ți putea menține sănătatea.

1. Creveți

Creveții sunt crescuți la ferme speciale și pentru a evita apariția infecțiilor, bolilor și paraziților, crescătorii folosesc antibiotice și pun în apa în care cresc creveții fungicide și pesticide. Cantitățile mari de aditivi chimicali, inclusiv clorină sunt adăugați în apă.

2. Cartofi

Nu te panica, de obicei cartofii sunt legume sigure; totuși, dacă lași cartofii în niște condiții de umiditate sau cu o lumină foarte puternică sau dacă îi depozitezi prea mult, ei vor încolți. Problema constă în faptul că atunci când ei încolțesc, multe toxine încep să se acumuleze.

3. Migdale

Variantele amare ale acestei alune conțin cantități mari de cianură față de migdalele dulci. Extractul de migdale amare era folosit la un moment dat în scop medicinal, dar chiar și cele mai mici doze aveau un efect periculos, chiar letal, mai ales pentru copii.

4. Ciupercile

Trebuie să știi faptul că nu există o trăsătură specifică ce poate fi căutată pentru a identifica dacă o ciupercă este otrăvitoare sau nu și asta se aplică și pentru cele care sunt comestibile.

În plus, din cauza faptului că ciupercile au capacitatea de a absorbi foarte multe metale grele, ciupercile din Europa încă pot conține componente radioactive încă din perioada dezastrului de la Cernobîl.

5. Alimentele muceggăite

Mucegaiul este vizibil de cele mai multe ori, dar componentele produse de acesta sunt invizibile și penetrează alimentele. Așa că este indicat să nu tai partea mucegăită și să consumi restul produsului deoarece și el este infestat.

6. Rubarba

Deși rubarba este comercializată de obicei sub formă de frunze, tulpina este cea care este comestibilă. La un moment dat în timpul primului Război Mondial, frunzele au fost recomandate în mod greșit ca sursă de alimentație în Marea Britanie, lucru ce a dus la otrăvirea populației.

7. Fugu

Fugu este unul dintre cele mai cunoscute preparate din Japonia, dar care este destul de periculos. Peștele fugu trebuie gătit corespunzător pentru a îndepărta părțile toxice și pentru a evita contaminarea cărnii. Astfel, bucătarii trebuie să facă niște cursuri timp de 3 ani pentru a primi licența necesară.

8. Fasolea

Fasolea crudă conține niște toxine foarte periculoase care trebuie îndepărtate în timpul gătirii. Fasolea roșie este în special toxică și cei cărora le place să nu gătească prea mult acest preparat sunt sfătuiți să nu o mai facă deoarece doar prin gătire pot fi eliminate toxinele.

cuvinte cheie: 

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*