Cele mai bune 10 filme romantice pe care să le vezi cu persoana iubită

Entertainment
Fie că plănuiți o ieșire la cinema, fie că decideți să urmăriți filmul acasă, în fața micului ecran, iată o selecție de filme pe care le puteți urmări cu jumătatea voastră. Sunt filme care pot satisface gusturile diferite la filme ale membrilor cuplului.
Filmele ne pot vinde tot felul de ponturi simpatice, cu care să ne luăm prin surprindere partenerul, ne „transportă” într-o lume la care poate nu am avea altfel acces și ne oferă o doză de bunădispoziție.

1. Couples Retreat (2009)

Vacanță All Inclusive/Couples Retreat este o comedie despre problemele pe care orice cuplu le-a trăit măcar o dată, tratate cu un umor exploziv dintr-o perspectivă inteligentă, cu emoții în care ne regăsim cu toții. Filmul are ca subiect principal vacanța a trei cupluri în Eden Resort (o locație de vis). În această stațiune cuplurile vin „să se regăsească” și să restabilească comunicarea și tandrețea de odinioară. Este un film de sâmbătă seara, destresant, de văzut împreuna cu prietana/soția, presărat cu multe momente comice.

2.Date Night (2010)

Steve Carell şi Tina Fey au parte de o seară de pomină, iar aventura lor din Date Night ar putea să le dea de gândit cuplurilor cu ceva istorie în spate, care au dificultăţi să găsească metode de a-şi mai condimenta viaţa împreună. Comedia regizată de Shawn Levy poate fi o excelentă alegere pentru o ieşire în doi în weekend. Ele vor suspina la una dintre cele mai romantice scene văzute vreodată într-o comedie (şi, poate, la apariţiile lui Mark Wahlberg), iar ei vor scrâşni din dinţi la distrugerea unui arătos Audi R8, deci categoric `întâlnirea” are câte o „surpriză” pentru toată lumea.

3. Alfie (2004)

Filmul Alfie ne face să ne reamintim cât de important este să ne tratăm cu respect partenerul. Alfie este un anti-erou cinic, egoist, amoral și misogin, ale cărui tribulații sentimentale ne sunt povestite pe parcursul filmului. Alfie schimbă femeile ca pe șosete fără să-i pese prea mult de consecințele dezastruoase pe care le are promiscuitatea sa.

4. Love & Other Drugs (2010)

Filmul prezintă  trei ploturi separate: goana după clienţi a protagonistului, goana lui după femei, şi – de la un moment dat încolo – relaţia cu Maggie (iniţial ca amantă mai deosebită, apoi ca bolnavă de Parkinson pe care-şi dă seama că o iubeşte cu adevărat).

5. Begin Again (2013)

Dan Mulligan (interpretat de Mark Ruffalo), un bărbat care lucrează în domeniul înregistrărilor muzicale se află în impas atât cu căsnicia și cariera, cât și în relația cu fiica sa. Dar în acest moment disperat al vieții sale, el aude o melodie extrem de expresivă, cântată de către Gretta (Keira Knightley), o muziciană necunoscută, care se află pe punctul de a-și abandona cariera artistică, din cauza inimii rănite și a frustrării. Ei sunt o pereche ciudată, formată într-un moment de inspirație și disperare, care devine un parteneriat muzical și apoi o adâncă prietenie, care le va schimba complet viața. Begin Again este o comedie sentimentală despre ceea ce se întâmplă atunci când două suflete rănite se întâlnesc, reușind să creeze împreună o muzică frumoasă.

6.Lost in Translation  (2013)

Protagoniștii sunt un star hollywoodian (Bill Murray) și soția inadaptata (Scarlett Johansson) a unui fotograf de modă: doi americani la Tokyo, plutind într-un element străin.  Utilizarea magistrală a clar-obscurului, precum şi perspectivele ameţitoare asupra panoramei oraşului, urmăresc experienţele celor doi protagonişti şi fac publicul să empatizeze cu suferinţa dulce-amară a personajelor.Dramedia  i-a adus Sofiei Coppola premiul pentru Cel mai bun scenariu original, dar şi trei alte nominalizări la Oscar, inclusiv Premiul pentru cea mai bună regie – Coppola.

7. One Day (2011)

Un film despre relaţii, „O singură zi” îţi reaminteşte cât de important este să muşti cu putere din viaţă, fără a uita un lucru esenţial, acela de a te detaşa din când în când, pentru ca viaţa să nu ţi-o ia pe arătură… Emma Morley şi Dexter Mayhew se „combină” pentru o noapte la sfârşitul studiilor, în 1988, începând o prietenie lungă de două decenii. Interesant la abordarea din carte şi film este faptul că relaţia lor este explorată doar o singură zi din fiecare an, pe 15 iulie (ziua când s-au întâlnit, de fapt).

8.About Time (2013)

Dramedie romantică About Time are elemente SF, într-un melanj care vrea să ne spună că – în chestiuni de iubire –  deși poți călători în timp, cel mai important e să știi să-ți faci viața frumoasă, și că pentru asta nu ai nevoie să te tot plimbi în trecut și să revii în prezent.

9. 50 First Dates (2004)

Filmul ne propune un lucru la care e bine să reflectăm mai des – cum ar fi să îl facem pe cel de lângă noi să se îndrăgostească de noi în fiecare zi? Adam Sandler și Drew Barrymore formează în film un cuplu amuzant şi energic, ea fiind o femeie cu pierderi temporare de memorie, iar el un afemeiat îndrăgostit, nevoit să o cucerească în fiecare zi. Povestea are atât o latură amuzantă, cât şi una emoţionantă.

The Holiday (2006) – foto

Rulează sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 22:00, pe Antena 1
O comedie romantică, semnată de Nancy Meyers („What Women Want”, „Something gotta give”), despre depresiile de sărbători, relații și cât de greu e să le păstrezi, bărbatul ideal și vieți complicate, dar care se pot descurca și aranja de minune în numai două săptămâni. Un film terapeutic in stare sa te facă să privești lumea cu ochi buni și curați.
cuvinte cheie: 

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*